Rekrytointi & Reijonen työpaikkana

Tervetuloa joukkoon!

Rakennustoimisto Eero Reijosella työskentelee noin 120 rakentamisen ammattilaista. Raudoittajia, kirvesmiehiä, muurareita, rakennusmiehiä, työnjohtajia sekä toimihenkilöitä. Yhteistyön henki on vahva, tekemisen ilmapiiri mutkaton!

Työmaita valmistuu ja uusia alkaa. Rakentaminen jatkuu. Haemme joukkoomme jatkuvasti rakennusalan osaajia! Ota rohkeasti yhteyttä!

Juha Reijonen
040 594 7361
juha.reijonen@ereijonen.fi

Mestareita ja kisällejä

Tarjoamme työtä rakennusalan kokeneille osaajille. Alan opiskelijoille tarjoamme työharjoittelupaikkoja. Myös oppisopimuksella opiskelu kanssamme onnistuu. Kannamme yhteiskunnallista vastuuta mielellämme – on tärkeää, että nuoret innostuvat rakennusalasta ja pääsevät kiinni työhön. Kokemus on osoittanut, että parhaiten nuori kisälli oppii kokeneen mestarin ohjauksessa.

Rakentamisessa pärjää hyvällä asenteella, halulla oppia ja kehittää ammattitaitoaan”

Toimitusjohtaja Jarmo Hämäläinen

Huolehdimme väestämme

Arvostamme ammattilaisiamme ja vaalimme pitkiä työsuhteita. Jokainen Reijosen työntekijä on lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi vakuutettu erillisellä terveysvakuutuksella. Lääkäriin ja mahdollisiin toimenpiteisiin pääsemistä ei tarvitse jonottaa, vaan palvelun saa tarvittaessa yksityiseltä palveluntuottajalta. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet, ja henkilöstö on tyytyväinen. Osana työhyvinvointia työntekijöillämme on käytössään myös ePassi.

Aktiivista vuorovaikutusta

Hyvään henkilöstöpolitiikkaamme kuuluu sekin, että kysymme ihmisten mielipidettä – miten he kokevat jaksamisensa, käytännön arjen, esimiestyön, henkisen, fyysisen kuormituksen ja työarjen sujuvuuden.  Palautteen perusteella töiden sujuvuutta, henkilöstön työkykyä ja motivaatiota on hyvä kehittää.

Hyvä työelämä -tutkimuksen tuloksia (2017)

  • Erityisesti esimiestyö koettiin toimivan hyvin; esimiehet osasivat sekä asioiden että ihmisten johtamisen
  • Parhaaksi arvioitiin esimiestyössä käytännön asioiden tuntemus, taito kuunnella ja keskustella, antaa palautetta sekä oikeudenmukaiseen kohteluun
  • Yrityksen maine koettiin hyväksi ja työnantajaan oltiin tyytyväisiä
  • Kokonaisarvosana 4,3/5

Tutustu uratarinoihin

Vastaava työnjohtaja Jukka Timonen

Osaaminen karttuu hyvässä tiimissä

”Liiketoimintakauppa tuo yritykselle uusia vahvuuksia ennen kaikkea henkilöstön myötä.” Näin Rakennustoimisto Eero Reijonen viestitti ostettuaan joensuulaisen Karjalan Rakennuspalvelu Oy:n talonrakennusliiketoiminnan huhtikuussa 2015. Yksi kaupan myötä Reijoselle siirtyneistä avainhenkilöistä oli rakennusinsinööri Jukka Timonen.

Reijosella työskennellessään Timonen on ollut mukana tekemässä puurakentamisen historiaa. Niin voi hyvällä syyllä sanoa, sillä työnjohtajana Timonen vastasi Suomen korkeimman puukerrostalon rakentamisesta.

– Niin – sen verran isosta ja ainutlaatuisesta projektista Lighthouse Joensuussa oli kyse, että Reijosella oli valmius resursoida vastuutehtäviin yhden mestarin sijasta kaksi, joukkuepelaamisen tärkeyden tietävä Timonen tarkentaa.

Talotekniikan ja yhdyskuntatekniikan rakennusinsinööriksi kouluttautuneen Timosen kommentista kuuluu hyvin se, millaisella asenteella Rakennustoimisto Eero Reijosella töitä tehdään. Kyse on tiimityöstä; onnistumiseen tarvitaan jokaisen panosta.

– Selkeät tehtävänjaot ja organisaation tuki, mutkaton kommunikaatio. Pääsääntöisesti homma toimii hyvin. Plussaa on sekin, että työtä on riittänyt – haasteista puhumattakaan.

Haasteista puhuttaessa palataan vielä toviksi 14-kerroksisen puukerrostalon rakentamiseen. Pielisjoen rannalle nousseen 48-metrisen rakennuksen suunnittelu- ja rakennusvaiheissa oli lukematon määrä asioita, joita kukaan ei ollut aiemmin ratkonut.

– Runkotyössä ei käytetty alihankkijoita, osaamisen kartuttaminen ja laadunvarmistus pidettiin rakennusliikkeen omissa käsissä. Alun suunnitteluvaiheeseen käytettiin paljon aika. Se panostus palkittiin sitten projektin edetessä. Olen ylpeä siitä, että sain olla projektissa mukana.

Olen ylpeä siitä, että sain olla projektissa mukana”

 

Kun kesän 2020 helle alkoi seestyä syyskesän kuulaudeksi, Jukka Timonen valmistautui alkavaan kesälomaan. Asiakkaan iso tuotantotilalaajennus oli juuri valmistunut. Lähes vuoden kestänyt projekti lukeutuu sekin Timosen uralla erityisvaativiin kohteisiin. Aikataulun merkitys korostui, korkeassa rakentamisessa myös turvallisuus.

– Ennakkosuunnittelu, aikataulutus, viranomaisilmoitukset, laatusuunnitelmat, työturvallisuus, tarvikkeiden järjestely, aikataulujen yhteensovittaminen alihankkijoiden kanssa. Tätä vastaavan mestarin työ on, loputonta asioista huolehtimista olipa kohde millainen tahansa.

Työn vastapainoksi Jukka Timonen suuntaa Pyhäselälle kalastamaan. Saaliilla kuulemma harvoin pääsee rehentelemään, ahvenia pannulle kumminkin riittää. Talvikaudella miehen tapaa sählykentällä.

Kirvesmies Kimmo Hirvonen

Työmaamestarin juttusilta taloon

Elettiin vuotta 2012. Kirvesmies Kimmo Hirvosen silloisella työnantajalla rakennushommat näyttivät hiljenevän. Hirvonen tiesi, että Rakennustoimisto Eero Reijosella oli alkamassa iso urakka Joensuun Torikatu 33:ssa.

– Soitin Reijosen toimitusjohtaja Hämäläiselle, sovittiin tapaaminen. Siitä jatkoin työmaamestarin juttusille. Työt alkoivat, ja sillä tiellä olen edelleen, Kimmo Hirvonen (32) kertoo.

Liperistä kotoisin olevaa Kimmo Hirvosta rakennusala on vetänyt puoleensa aina. Koulutuksen alalle mies hankki rakennusalan aikuiskoulutuksena. Ammattitaito on sittemmin syventynyt töitä tehdessä, ammattilaisten tiiviissä porukassa.

Juuri yhteistyötaidot ovat asia, jonka merkitys alalla on vahvistunut. Oivalla rakentajalla on ammattitaito ja myös vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä.

– Yhteistyökykyä pitää olla, selvä se. Meillä Reijosella homma sujuu, kertoo Hirvonen, joka työskentelee lähtökohtaisesti aina työparin kanssa.

Työssään kirvesmies tarvitsee myös päättelykykyä, taitoa lukea piirustuksia ja laskutaitoa. Kuten Kimmo Hirvonen asian kiteyttää – ajatuksen pitää olla koko ajan tekemisessä mukana.

Syyskesällä 2020 Hirvosen työmaana oli Jyrin koulu Liperissä. Kattotyö oli haastavaa.

– Ajoin työskentely ylhäältä alaspäin, ajoin alhaalta ylöspäin. Raskaan työn tuntee kyllä parin viikon kuluttua jäsenissään. Hyvää on se, että rakennustyömailla rooleja pääsee myös vaihtamaan. Toimenkuva on monipuolinen, ei vain yhden ja saman vaiheen junnaamista.

Ajatuksen pitää olla koko ajan tekemisessä mukana”

 

Kuten varmasti jokainen rakennusalan ammattilainen, Hirvonenkin tunnistaa ajoin kiireen paineen. Töitä tehdään myös sään armoilla. Plussat painavat vaa`assa kuitenkin enemmän.

– Viihdyn työssäni ja tässä porukassa. Ei käy tekeminen yksitoikkoiseksi.

Yksitoikkoiseksi ei käy Kimmo Hirvosen arki työpäivän jälkeenkään. Kotona odottavat 8- ja 5-vuotiaat pojat. Nuorimmaisen suhteen isällä on vahva epäilys, että kasvamassa saattaa olla tulevaisuuden rakentaja. Sen verran kovaa on kuulemma kiinnostus tekniikkaan ja koneisiin.